Zaposlitev v financah – delo na daljavo

This item was filled under [ Uncategorized ]

Veliko ljudem ponuja delo na domu najboljše od obeh svetov, saj imajo zagotovljeno resno delo in stalni prihodek redne službe za polni delovni čas brez porabe časa, denarja in sitnosti, ki jo predstavlja pot v službo. Tudi pri zaposlitvi v financah se število možnosti za delo na daljavo povečuje.

Ena izmed oblik zaposlitve v financah, pri kateri je možno delo od doma, je delo dnevnega trgovca. Dnevni trgovci trgujejo z delnicami in držijo njihovo vrednost le za kratek čas, velika večina njihovih borznih poslov je končana do konca delovnega dneva. Čeprav delo dnevnega trgovca ne zagotavlja rednega prihodka in ostalih ugodnosti redne službe, so možnosti velikih dobičkov glede na začetni kapital zelo visoke. Za delo uspešnega dnevnega trgovca z delnicami pa je potrebno več kot le sreča, pomembno je dobro poznavanje financ, spremljanje trga in čustvena vzdržljivost.

V zadnjem času se v finančni industriji pojavlja potreba po talentiranih in izkušenih finančnih piscih besedil. Tudi to delo predstavlja možnost dela na daljavo. Povpraševanje po finančnih piscih je posledica eksplozije finančnih novic, literature in spletnih strani v zadnjih letih, naraslo pa je tudi povpraševanje po finančni izobrazbi. To delo je od vseh zaposlitev na področju financ verjetno najlaže opravljati do doma, saj je ves pisni material za pisanje na voljo v elektronski obliki. Običajno imajo profesionalni pisci besedil dokončan magisterij iz managementa, financ, ekonomije ali novinarstva.

Tudi neodvisni finančni svetovalci lahko svoje delo opravljajo na daljavo. Ker pa je pri njihovem delu zelo pomemben osebni stik s strankami, potrebujejo doma tudi prostor za sestanke. Zato je za njih pomembno, kje živijo ter kako je njihov dom dostopen in privlačen za poslovne partnerje.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.